Några bilder från sjösättning av Viking Ellinor och landsättning av Escapade

 
Ett tips är att högerklicka på bilden och välj öppna i ny flik.

 

Långedragsjulle J26 nr 9 till salu

Escapade
Hej!
Efter nästen 40-års ägande måste jag pga hälsoskäl sälja min pärla- Byggd 1948-49 Saxemaravarvet Blekinge. Ek under vtn-linjen, mahogny ovan och i sittbrunn. Stor och fock i dacron, oanvända! Flera bra bomullssegel. Utombordare Suzuki 5,5 Hk
( lite körd ). Stålvagga byggd t båten medföljer Under 2021-22 omfattande renovering av skrov. Rikligt med div utrustning medföljer.

Vid intresse - skicka mig ett mejl (se nedan)

Vänligen,
Sven Magnander

sv.magnander@telia.com

 

Segel till Herlin Båt

Hej!
Jag har ägt en Herlinbåt typ Minimum. Den brann tyvärr upp nyårsnatten 2021/2022 då den låg vid båtvarvet i Borstahusen (som brann ner helt). Jag har kvar rigg och segel som fanns på annat håll. Min fråga är nu om det finns någon i Träbåtsföreningen som har en Minimum, eller om någon känner någon som har en sådan båt. Då kanske det finns intresse av segel och/eller rigg. Allt är tillverkat 1980. Seglet är av Dacron och det finns storsegel, fock och genua. Masten, liksom bommen, är (tyvärr?!) av aluminium och har stått på rufftaket. I originalversionen av Minimum gick masten genom rufftaket, men min båt var modifierad med längre ruff. Jag skulle bli mycket tacksam om någon skulle kunna vara intresserad av att förvärva dessa segel, kontakta mig.

Vänligen,
Anders Mårtensson

Anders@kamenergi.se

© Copyright Råå Träbåtförening 2021-2024